Създателите на съдържание може да не подозират за съществуването ни, но

...
Създателите на съдържание може да не подозират за съществуването ни, но
Коментари Харесай

6 български подкаста, които не спираме да слушаме

Създателите на съдържание може да не подозират за съществуването ни, само че във време на пандемия, а и освен, те се трансформират в наши съидейници, които обогатяват света ни. И въпреки всекидневието им да е на пръв взор съвсем като нашето, те постоянно имат какво ново да ни кажат. А ние желаеме да знаем всичко за тях.

През декември BBC Sounds регистрира 21% нарастване на слушането на подкасти. Съответно и броят подкастите също се усили, като опит да запълни празнини от бедния ни обществен живот.

Чувството, че хората, които виждаме и чуваме по медиите и обществените мрежи, са ни другари, не е напълно ново събитие. Нарича се парасоциално взаимоотношение, термин, фиктивен от социолозите Доналд Хортън и Ричард Уол през далечната 1956 година Очевидно те не са имали поради подкасти, само че всичко останало някак идеално пасва на мястото си. Подкастите стопяват дистанцията. Всеки може да бъде основател на подкасти – по тази причина и постоянно можем да се идентифицираме с индивида, който слушаме.

Начинът ни на живот по време на локдауна си приличаше, а това ни направи по-близки. Слушането на откровения потвърдено има успокоителен и катарзисен резултат. Затова е и огромен шансът сприятеляването ни със основатели на съдържание да внесе в живота ни комизъм и успокоение, както и да разшири визиите ни по дадени тематики.

Колкото по-дълго работим от у дома, толкоз повече домашен отговорности сме в положение да свършим. Или да се отдадем на спортни занимания и тренировки – по желание. А в това време можем да се отдадем на обичана музика или подкасти. В България към този момент можем да се похвалим с хора, които основават качествено наличие, от което бихме могли да извлечем доста изгоди. Защото постоянно подкастите са нещо като външни стълби – такива като за бягство от пожар. Или от сиво ежедневие. Представяме ви селекция български подкасти, които заслужават вниманието ни.

Свободно рухване

Подкаст за щастието с създател и водещ актрисата Лили Гелева. Началото му е сложено на 30 декември 2020 година, а тя прави срядата по-чакана и от края на работната седмица. Ако първоначално сме подавали недоверчиво ухо към подкастите въобще, то с появяването на „ Свободно рухване “ се осмелихме да се потопим в тях напълно. Лили Гелева умее да приказва за нещата от живота. И то по този начин, като че ли не трябва да живеем с огромни проекти за бъдещето, а да умеем да се любуваме на сегашното. Актрисата прави по този начин, че в главата ни да става прелестно течение – учи ни, че живеенето може да бъде цялостно на драго сърце. Независимо дали става въпрос за приготвянето на веган десерт, или за някоя сериозна житейска тематика, която постоянно позволява майтапи.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от LILY GELEVA (@lilygeleva)

Има още.. .
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР